Și Isus poate fi impulsiv


Evanghelia
Ioan 2,13-25
Paştele iudeilor era aproape, iar Isus a urcat la Ierusalim. Şi a găsit în templu vânzătorii de boi, de oi şi de porumbei şi pe schimbătorii de bani şezând acolo. Făcând un bici din funii, i-a alungat pe toţi din templu, la fel ca şi oile şi boii; a împrăştiat monedele schimbătorilor de bani şi a răsturnat mesele, iar celor care vindeau porumbei le-a zis: „Luaţi acestea de aici! Nu faceţi casa Tatălui meu casă de negustorie!" Discipolii lui şi-au adus aminte că fusese scris: „Zelul pentru casa ta mă mistuie”. Aşadar, l-au întrebat iudeii şi i-au zis: „Ce semn ne arăţi că ai dreptul să faci acestea?” Isus le-a răspuns: „Dărâmaţi acest templu şi în trei zile îl voi ridica!” Aşadar, i-au zis iudeii: "Acest templu a fost construit în patruzeci şi şase de ani şi tu în trei zile îl vei ridica?” Însă el vorbea despre templul trupului său. Deci, când a înviat din morţi, discipolii lui şi-au amintit că a spus aceasta şi au crezut în Scriptură şi în cuvântul pe care îl spusese Isus. Pe când era în Ierusalim, la sărbătoarea Paştelui, mulţi, văzând semnele pe care le făcea, au crezut în numele lui. Dar Isus nu se încredea în ei, pentru că el îi cunoştea pe toţi. Şi nu avea nevoie ca cineva să aducă mărturie despre om, pentru că el cunoştea ce era în om.

Meditație
Relația ta cu Dumnezeu, cu Isus poate deveni una comercială. Din păcate, e valabil acest lucru nu doar pentru habotnici sau bisericoși, ci și pentru mulți tineri. Simți nevoia de a presta un sacrificiu, o jertfă, de a plăti bunăvoința cerului pentru un har sau altul. Poate așa ai învățat de la mama, așa ai văzut la ei. Rugăciunea pe care o ceri de la preot gândești că trebuie plătită ca să aibă efect; trebuie să fie ceva în schimbi, o revanșă, altfel nu meriți ascultarea ei. De ce acest tip de a ne raporta la Dumnezeu? Isus nu l-a practicat niciodată. Însă, recunoaștem nu fără o urmă de părere de rău, că Biserica, în forme mai mult sau mai puțin expresive, l-a pretins sau l-a indus. Acest lucru deranjează sensibilitatea religioasă a multor tineri și cauzează răcirea și îndepărtarea lor de Biserică. Da, credibilă e acea Biserică în care este promovată caritatea sinceră, întrajutorarea dezinteresată, sensibilitatea nedisimulată față de alții, slujirea autentică a lui Dumnezeu. Ne dorim tot mai mult o asemenea Biserică din care să vrem cu drag să facem parte, pe care să o compunem împreună cu Isus. Chiar dacă îi reproșăm anumite derapaje, totuși soluția nu este să o abandonăm, să o tratăm cu dezinteres. Ea are să ofere totuși multe! Cine nu se mulțumește să o cunoască doar superficial ajunge să-și dea seama de adevărul acestei afirmații!
Cu Dumnezeu nu e nevoie să te negustorești, nu e nevoie să crezi că așteaptă o plată la ceea ce oferă. Așa că apropie-te de el cu sinceritate, așa cum ești, și el ți se va descoperi la rândul lui cum este!

Rugăciune
Doamne Dumnezeule, prin nemărginită ta iubire l-ai trimis pe Unicul Tău Fiu pentru mântuirea noastră. Ajută-ne să fim adevărați purtători ai credinței Tale și să ne putem duce Crucea așa cum Preaiubitul Tău Fiu a dus-o cu mare trudă!
Bunule Isuse, ai milă de noi toți, condu-ne spre calea pregătită de Tatăl. Te implor, trimite-l asupra noastră pe Duhul Sfânt să ne lumineze calea și să reverse asupra noastră marea Ta iubire și bunătate!
Te rugăm, ai milă de noi, Doamne! Amin.


Citat Îndemn
Zâmbește cu sufletul! Domnul este întotdeauna cu tine și te întărește în tot ceea ce faci!

Pr. Cristian Diac & Ștefania Saroș

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Lumina căutată de iubire

A păși de la mormânt spre înviere

Iubirea dizolvă răul